11ویژگی ناخوشایندی که تحقیقات علمی ژنتیکی نبودن آن ها را ثابت کرد:
۱- ضعف در ریاضی
به گفته ی دانشمندان، توانایی پایه ی ریاضی به سخت کوشی، آماده سازی و اعتماد به نفس نیاز دارد، نه برخورداری از یک ژن خاص.
۲- فراموشکاری
هیچ کسی با ناتوانی در به خاطر سپردن متولد نمی شود. بنابراین سعی نکنید فراموشکاری هایتان را به گردن ژن هایتان بیندازید. تحقیقات بارها نشان داده قدرت مغزی ما را فقط بیولوژی ما تعیین نمی کند. گرچه ژنتیک در این مسأله نقش دارد، اما ژن اصلی حافظه فقط تفاوت هایی نسبتاً جزئی در عملکرد مغزی افراد ایجاد می کند.
۳- نداشتن خلاقیت
بیشتر افرادی که از توانایی ذهنی معقولی برخوردارند می توانند با رشد مهارت های تفکر خلاقانه، به شخص خلاق تری تبدیل شوند. این مهارت ها شامل باز نگه داشتن فکر خود، ایده سازی و استفاده از تاکتیک های مختلف حل مسأله می شود.
۴- ضعف در یادگیری زبان
طبق این تحقیقات چیزی که بیشترین اهمیت را در یادگیری زبان دارد نگرش و رویکرد شما به این مسأله است.
۵- ضعف در نقاشی
به گفته ی دانشمندان، ما با تمرین می توانیم همه ی فرآیندهای ذهنی مورد نیاز برای نقاشی کردن را به خوبی در خود تقویت کنیم.
این فرآیندها عبارتند از به خاطر سپردن اطلاعات تصویری، اتخاذ تصمیم آگاهانه در مورد اینکه دقیقاً کدام عناصر رسم شوند و شاید مهم ترین مهارت یعنی یادگیری داشتن یک نگاه متفاوت. اگر متوجه شده اید زیاد شکوه می کنید که یک خط صاف هم نمی توانید بکشید، این ضرب المثل را با خود تکرار کنید که کار نیکو کردن از پر کردن است یعنی فقط با تمرین می توان در کاری مهارت پیدا کرد.
۶- ناتوانی در رقصیدن
تحقیقات نشان داده آدم ها رقصنده ها را بر اساس تقارن بدن شان (به عنوان نشانه ای از ژنتیک) قضاوت می کنند اما هیچ ارتباطی میان دی ان ای و توانایی رقص دیده نشده.
۷- ناتوانی در باغبانی و گلکاری
شاید شما هم شنیده باشید که می گویند بعضی ها دست شان در باغبانی و گلگاری خوب است یعنی ذاتاً مهارت و توانایی ویژه ای در پرورش گیاه دارند. اما حقیقت آن است که هیچ کس با چنین توانایی ای متولد نمی شود
۸- ضعف در یادگیری کار با تکنولوژی
شاید فکر کنید که ذاتاً در یادگیری تکنولوژی های جدید ضعف دارید، اما واقعیت آن است که مهارت های مورد نیاز برای کار با کامپیوتر و وسایل مشابه، به آن اندازه به ژنتیک وابسته نیستند که ویژگی ای مثل رنگ چشم ها هست. به خاطر داشته باشید که دانشمندان دانشمند به دنیا نمی آیند، بلکه دانشمند می شوند.
۹- بد رانندگی کردن
به گفته ی محققان، ژن ها روی خلق و خو، توجه و میزان اضطراب فرد تأثیر می گذارند اما فقط «تأثیر می گذارند» نه بیشتر. بدیهی است عوامل بسیار دیگری مثل تمرین و تمرکز وجود دارد که در این مسأله نقش دارند.
۱۰- دست و پا چلفتی بودن
دانشمندان پی برده اند ورزشکارانی که احتمال آسیب دیدگی در آن ها بالاتر است از مهارت های حافظه ای خوبی برخوردار نیستند، عکس العمل کندتری دارند و سرعت پردازش اطلاعات در آن ها پایین تر است. این ها مهارت هایی هستند که هر کسی می تواند با کار و تلاش آن ها را تقویت کند.
۱۱- ضعف در جهت یابی
حس جهت یابی به حافظه مربوط می شود نه به دی ان ای. ما برای پیدا کردن مسیر خود از دو نوع حافظه ی مختلف بهره می گیریم: یکی حافظه ی موردی، مثل به خاطر آوردن اینکه وقتی به پمپ بنزین رسیدید، باید به چپ بپیچید، و دیگری هم حافظه ی فضایی، مثل دانستن اینکه باید یک متر به سمت شمال بروید و بعد به چپ بپیچید. مغز شما با استفاده از یکی از این حافظه ها و یا هر دوی آن ها می تواند راه شما را پیدا کند. هر دو مورد مهارت هایی محسوب می شوند که می توانند با تمرین ارتقا یابند.
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0